«Αυτοί που προσδοκούν πολιτικές εξελίξεις “κουμπώνουν” το σενάριό τους με ένα σενάριο καταστροφής», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος δήλωσε πως «η χώρα δεν καταστρέφεται» και κάλεσε όσους ποντάρουν στην καταστροφή, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατίας πέφτει σε «θεμελιώδεις αντιφάσεις».
«Αυτοί που προσδοκούν πολιτικές εξελίξεις “κουμπώνουν” το σενάριό τους με ένα σενάριο καταστροφής. Δηλαδή, με ένα σενάριο πλήρους αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, ένα σενάριο εκτροπής της κατάστασης και βεβαίως ακύρωσης της όποιας αξιακής δυναμικής αυτή τη στιγμή αναφέρεται στην ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Παππάς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Κοζάνη και συνέχισε: «Υπάρχουν ορισμένοι, οι οποίοι πολιτεύονται και αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει το πολιτικό τους πρότζεκτ είναι να επέλθει στη χώρα μια καταστροφή. Ε, η χώρα δεν καταστρέφεται και ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα. Νομίζω, ότι αν κάποιος δει ψύχραιμα ποια είναι η αλληλουχία των γεγονότων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, θα μπορέσει να πειστεί για το αντίθετο. Θυμίζω ότι κάποιοι δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία του Ιουλίου, να πάει για ένα καθαρό χρόνο τριών ετών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και χαμηλά πλεονάσματα, αλλά ήθελαν να υπάρξει μια χρηματοδότηση “γέφυρα” για λίγους μήνες και δεν έγινε εφικτό στο ευρωπαϊκό πεδίο, όπως δεν τελεσφόρησε η επιθυμία κάποιων να μην κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αλλά από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Θυμίζω δύο γεγονότα: Υπάρχει ρήγμα σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικών στη Γερμανία. Διαχωρίζουν τη θέση τους και βεβαίως στοχοποιούν τις πολιτικές λιτότητας οι οποίες εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη. Ας απαντήσει η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία είναι αδελφό κόμμα του SPD. Ο κ. Σόϊμπλε πολιτεύονταν με τη μόνιμη επωδό ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα. Μόλις πριν λίγες μέρες άρχισε να περιγράφει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις δια των οποίων θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα πρόγραμμα χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ και είναι προφανές ότι απευθύνονταν στους βουλευτές του».
Ως προς τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε: «Η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή, δεν προτάσσει το αν πρέπει να φύγει ή να μείνει το ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα, πρέπει να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα και μια συμφωνία που επιτρέπει στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει. Υπάρχουν δύο τρόποι αυτό το πράγμα να υπονομευθεί. Ή να πάρουμε τώρα υφεσιακά μέτρα, στο όνομα του να κλείσουμε την αξιολόγηση όπως- όπως ή να μην κλείσει καθόλου η αξιολόγηση, επειδή κάποιοι πονηροί κατάφεραν να την καθυστερήσουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Πρέπει και τα δύο να αποτραπούν».
Πετυχημένο ιστορικό πείραμα η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της κυβέρνησης
«Την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της κυβέρνησης δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς παρά να μη τη δει ως ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, από τις οποίες προέκυψε, για πρώτη φορά, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τόνισε πως ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό, είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια σαφή πολιτική συμμαχιών και έβαλε το ζήτημα της διακυβέρνησης την ώρα του.
«Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία, να την αδράξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να σκεφτούν με ψυχραιμία το τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε επέλθει η πολιτική αλλαγή και το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Παππάς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Κοζάνη.
Αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, τις προσλήψεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν στον χώρο της Υγείας και υπογράμμισε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα έχει αυξήσει εντυπωσιακά το διπλωματικό της εκτόπισμα», λέγοντας: «Τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν ένας θλιβερός παρακολουθητής των πολιτικών προτεραιοτήτων της γερμανικής ηγεσίας και αυτή είναι πρωταγωνιστής, τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο, όπου οργανώνει συστηματικά τις τριμερείς με Κύπρο, Ισραήλ και την Αίγυπτο, αντιστοίχως, και, βεβαίως, διοργάνωσε και την πρώτη συνάντηση των χωρών του Νότου. Στο τέλος αυτού του μήνα γίνεται η επόμενη. Θα μπορούσε κανένας να φανταστεί, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, ότι η Ελλάδα θα είναι ο οικοδεσπότης μίας τέτοιας σύσκεψης και για την οποία, όταν την έβαλε πολιτικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας, εισέπραξε πολλές ειρωνείες; Τι έχουν να πουν αυτή τη στιγμή όλοι όσοι ειρωνεύονταν τότε; Μήπως κακώς συνέβη ή μήπως ο Τσίπρας κατάφερε να τους ξεγελάσει και ήρθαν εδώ; Ή μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει λαϊκή εντολή για να τη διαλύσει και τη Σύνοδο των χωρών του Νότου; Για να συνεννοούμαστε!».